• info@wbmakelaardij.nl    (072) 5062198
Kaarten worden geladen logo
google-map-thumbgoogle-map-thumb
slider-thumbsliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslidersliderslider

Herenweg 269F

Egmond aan den Hoef
€ 1.050.000,- kosten koper

Omschrijving

WERKELIJK UNIEK OBJECT!

“De afgelopen 20 jaar heeft menigeen zich vergaapt aan dit object en was eigenlijk iedereen verrast die op visite kwam: wat woon je hier prachtig, hier ga je toch nooit meer weg” aldus de eigenaar/bewoner.
“Klopt als een bus, maar ik wil iets kleiner gaan wonen. Mijn dochter wordt volwassen en nu mag een ander genieten van dit mooiste plekje in de Egmonden”.

Vlak aan de kust te wonen in een voormalig klooster. Een unieke woning met 236 m2 woonoppervlak wachtend op een nieuwe eigenaar. Bijzonder is onder meer dat de riante gezamenlijke kloostertuin direct overloopt in het Noord-Hollands duingebied en u op nog geen 2 km van de zee zit. Binnen enkele minuten bent u in het duin of op strand.

Je moet dit zien en voelen om het te geloven. De bewoners zijn weliswaar gezamenlijk eigenaar van de grote tuin, de kapel en de oprijlaan, maar je leeft echt op jezelf. Samen met de buren wordt de tuin onderhouden waarin je heerlijk in de moestuin of bloemenperken je groene vingers kunt trainen. Alles in overleg, maar genoeg vrijheid.

Dit huis aan de zuidwestzijde van het complex biedt heel veel privacy en heeft een privé tuingedeelte rondom het huis, zowel aan de zijkant (zuiden) als de achterkant (westen/kloostertuinzijde).

Algemeen
In 1997 hebben particulieren het voormalige Karmelietessenklooster grondig omgebouwd tot een huisartsenpraktijk en zes verschillende, royale, woonhuizen en appartementen in een VVE vorm. (je koopt dus een zogeheten ‘appartementsrecht’ met 3/15 breukdeel in de gemeenschap). Dit Rijksmonument bezit veel oorspronkelijke details en kenmerkende eigenschappen zoals een binnentuin, een kapel en een gezamenlijke ‘buitentuin’. Er is een oprijlaan en voor gasten zijn er parkeerplaatsen in de voortuin.

Woonhuis
De woning is grondgebonden, type maisonnette, bestaat uit drie niveaus en bevindt zich op de hoek aan de zuidwestzijde. Via de karakteristieke poort of via de binnentuin betreedt u het perceel.
Op de begane grond bevinden zich onder andere een woonkamer en een grote eetkeuken die beiden duidelijk doen terugdenken aan het voormalige klooster. Via de woonkamer is ook de binnentuin te betreden die door de gezamenlijke bewoners wordt gebruikt en bijgehouden. Op de eerste etage zijn twee slaapkamers; de ouderslaapkamer staat direct in contact met de luxe badkamer en-suite en een inloop garderobe. De grote zolderkamer is in tweeën gedeeld; de kap is geïsoleerd, voorzien van 2 Velux dakramen en kan als extra slaapkamer dienst doen. Het achterste deel doet momenteel dienst als was-, berging- en Cv-ruimte.

Aanbouw begane grond
Het in 2006 gerenoveerde bijgebouw kan dienst doen als gastenverblijf of kantoor/atelier. Het is nu ingericht als verhuurbare appartement (B&B) of riante aanleunwoning of mantelzorgwoning. Het beschikt naast een woongedeelte ook over een kitchenette, een badkamer met toilet en douche, een slaapkamer alsmede een eigen buitenplaats. Er is vloerverwarming en het geheel is volledig geïsoleerd.

Garage/parkeerplaatsen
In een apart gebouw zijn de bergingen gesitueerd en dit object beschikt over een garage van 42 m2!! Tevens zijn op het voorterrein twee eigen parkeerplaatsen toegewezen.

Bijzonderheden:
– Zeer bijzonder, rustig en modern wonen in voormalig klooster.
– Ommuurde kloostertuin met een prachtige buitenkeuken, trampoline, vijver, bloemen- en groentetuinen voor
gezamenlijk gebruik
– 236 m2 woonoppervlakte en ca. 905 m3 inhoud
– 4 grote slaapkamers
– Ruime garage voldoende voor twee auto’s
– Lid van VVE (7 eigenaren), Servicekosten ca. € 150,- per maand inclusief waterverbruik, opstalverzekering en
(gedeelte) van het gezamenlijke onderhoud
– Gezamenlijk onderhoud van tuinen, paden en kapel. Onderhoud van het privé gedeelte is voor eigen rekening.
– De woning bevat enkele interieurzaken die in overleg achter kunnen blijven…
– Cv ketel is van november 2019
– Spouwmuur- en kapisolatie 2019
– Glas in loodramen, hoge plafonds
– Eigenaar heeft bewust gekozen om van binnen niet alles ‘superstrak’ als nieuw aan te bieden, omdat een creatieveling hier veel mogelijkheden heeft om met eigen smaak zaken naar eigen inzicht in te richten. Het is in zeer goede staat.

Bel voor een afspraak en laat u uitgebreid rondleiden!


Details

 • Prijs: € 1.050.000,- kosten koper
 • Adres: Herenweg 269F
 • Postcode / plaats: 1934 BC Egmond aan den Hoef
 • Type: Woonhuis
 • Woonoppervlakte: 236 m2
 • Woning inhoud: 905 m3
 • Slaapkamers: 4
 • Gebruik: zomerhuis toegestaan

 • Bouwjaar: 1931
 • Tuin: zuid
 • Tuin opp.: 22.00x4.00m
 • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
 • Onderhoud buiten: goed
 • Onderhoud binnen: goed
 • Parkeermogelijkheid: Garage (vrijstaand steen)

Brochure


Kadaster gegevens


Plattegrond


aan favorieten toevoegen
 • Zoeken in ons aanbod

 • Direct contact opnemen

  Voorstraat 84
  1931AN Egmond Aan Zee

  (072) 5062198

  info@wbmakelaardij.nl

  Contactformulier